نظر مراجع و علمای شیعه درباره ولایت فقیه
امام خمینی(ره): ولایت یعنی همان حکومت و اراده کشور و اجرای قوانین شرع مقدس. یک وظیفه سنگین و مهم است، نه اینکه برای کسی شان و مقام غیر عادی بوجود بیاورد و او را از حد انسان عادی بالاتر ببرد.
کتاب ولایت فقیه
امام خمینی(ره):«مخالفت با ولایت مطلقه فقیه، تکذیب ائمه و اسلام است.» صحیفه نور، جلد ?، صفحه ???
امام خامنه ای( حفظه الله): ولایت فقیه در رهبری جامعه اسلامی و اداره امور اجتماعی ملت اسلامی در هر عصر و زمان از ارکان مذهب حقه اثنی عشری است که ریشه در اصل امامت دارد.
ولایت فقیه و حکم حاکم،www.khamenei.ir
آیت الله العظمی سیستانی: حکم کسی که ولایت شرعی دارد در امور عامه( که نظام جامعه و معاش مردم بر آن مبتنی است) بر همه نافذ است، حتی بر مجتهدین دیگر.
سوالها و جوابها، ولایت فقیه(4)www.sistani.org
آیت الله العظمی فاضل لنکرانی: مسئله ولایت فقیه از فروع فقهی نیست تا ما بگوییم فلان روایت دلالت دارد یا نه،کدام روایت سندش حجت است، کدام روایت سندش حجت نیست. این یک مسئله عقلی و بدیهی است.
ولایت فقیه، ملاک مشروعیت حکومتwww.tebyan.net
آیت الله العظمی صافی گلپایگانی: همه بر این عقیده محکم خود استوارند که با نظام امامت، هیچ مشکلی در اداره ی امور و اجتماع و مسائل فرهنگی و سیاسی مردم پیش نمی آید و ولایت فقیه هم نشات گرفته از نظام امامت است.
سرویس مراجع www.hawzahnews.com
آیت الله العظمی سبحانی: در عصر غیبت به حکم روایات و احادیث، امور و وظایف امامت، به مجتهد جامع الشرایط واگذار شده است. اجرای احکام الهی و پیاده کردن نظام اسلامی، بدون هدایت و نظارت فقیه، امکان پذیر نیست.
آیت الله العظمی مکارم شیرازی: معتقدیم اداره شئون جامعه اسلامی باید از سوی خداوند که خالق همه انسانهاست اجازه داده شود. (هر چند پذیرش مردم، وسیله پیشرفت این هدف است) ونیز معتقدیم که ولی فقیه نماینده امام عصر(عج) در زمان غیبت است.
آیت الله العظمی نوری همدانی: بافت فقه در دوران غیبت کبری به گونه ای طراحی شده که باید حاکم و ولی برای اجرای قوانین فقهی در تمامی ابواب فقه وجود داشته باشد و فقه بدون ولی فقیه، ناکارآمد است.
فقه در دوران غیبت www.tebyan.net
شیخ مفید: در عصر غیبت و جدایی از سلطان عادل( امام معصوم) فقیهان شیعه ی عادل، مدیر خردمند و برجسته میتواند به تولیت و سرپرستی جمیع اموری که تحت ولایت امام معصوم قرار دارد بپردازد.
المقنعه/ص675تا676
مقدس اربیلی: فقها در عصر غببت نایب مناب الائمة(ع) در تمام امور ولایی می باشند.
سیر تحول اندیشه ولایت فقیه در فقه سیاسی شیعه/ص166
ملا احمد تراقی: هر آنچه نبی و امام بر آن ولایت دارند و جزء اختیاراتشان به حساب می آید، فقیه نیز چنین ولایت و اختیاری دارد.
سیر تحول اندیشه ولایت فقیه در فقه سیاسی شیعه/ص239
آیت العظمی بهبهانی ( از مبارزین مشروطه): فقیه نسبت به جان و مال مومنان اولی است، اعم از اینکه خودش یا حاکمانی از جانب او بر امر مومنین، نظارت و اقدام نمایند.
سیر تحول اندیشه ولایت فقیه در فقه سیاسی شیعه/ص216
میرزای قمی: همانگونه که طاعت از امام بر مکلفین واجب است، اطاعت از فقیه نیز در زمان غیبت به همین منوال است.
سیر تحول اندیشه ولایت فقیه در فقه سیاسی شیعه/ص261
ولایت فقیه از دیدگاه حضرت آیت الله بهجت(ره)
صاحب حکومت (ولی فقیه) غیر از صاحب حکم و فتوا (مرجع تقلید) است. صاحب فتوا، کلیات را خوب می تواند از اصول و مدارکش در بیاورد؛ اما تطبیقش بر موضوعات، فهم دیگری می خواهد؛ یک فهم دیگری می خواهد؛ یک بصیرت و زرنگی و فطانت می خواهد.
محتمل است چیزی که در مقلد (مرجع تقلید) معتبر نیست، در حاکم معتبر باشد. این هم یکی از ابتلائات عجیب است، که اگر یک شخصی یک قدری عقلش و فطانتش از متعارف کم باشد (ممکن است) مجتهد عادل صالح تقی باشد، اما (اگر) خوش باور باشد، نمی شود گفت: چون از او تقلید می کنند، حکومت هم برایش جایز است.
نه اینطور نیست. گفته اند و نشان داده اند که شخصی در علمیت و عالمیت فوق العاده و خیلی خیلی صالح و متقی و عالم بوده، اما نقل کرده اند که در موضوعات، حرف مردم را گوش می داد و به تحریکات مردم، متحرک می شد. این چنین کسی به درد حکومت کردن نمی خورد.
گوهرهای حکیمانه ص64 بحث صلاة جلسه 233
کلمات کلیدی : «مخالفت با ولایت مطلقه فقیه، تکذیب ائمه و اسلام است.»
سید روح
بر صاحب عصر و عصر صاحب صلوات
ای شیعه بر آن امام غائب صلوات
مهدی است امام و نائبش خامنه ای
برا قامت این امام و نائب صلوات
کلمات کلیدی : امام و نائبش خامنه ای
» نظر